Isnin, 14 Disember 2009

Bicara 50 Tokoh Islam

Okay ! Kali ini saya nak mengulas sebuah ebook yang saya baca . Temanya lain daripada biasa. Ebook 'Kata-kata 50 Tokoh Berpengaruh dan cerita disebaliknya' mempunyai 140 muka surat. Penulisnya Dzul Khairi Mohd Noor , saya tidak kenal siapa beliau sehinggalah saya habis membaca ebook ini.

Ebook ini mengandungi banyak kata-kata yang boleh dijadikan motivasi jika anda berfikir. Memaparkan kata-kata 50 tokoh pemimpin dan ilmuan Islam. Turut dimasukkan adalah peristiwa disebalik luahan kata-kata tersebut. Penulisan ebook ini dibuat setelah kajian dijalankan oleh penulis. Antara kata-kata tokoh yang dipaparkan ialah Khalifah Umar al Khattab, Khalid al Walid, Abdullah al Zubair, Saad Abi Waqqas dan ramai lagi.

Penulis juga menyelitkanbeberapa pengajaran daripada peristiwa dan kata-kata tokoh tersebut. Bagi saya , ebook ini perlu dibaca oleh semua umat Islam Malaysia demi untuk menyedarkan kita tentang perjuangan dan kepayahan yang dialami pemimpin Islam sebelum kita.

Anda perlu baca , berfikir secara waras dan ambil pengajaran darinya. Ia mungkin boleh menggerakkan jiwa kita untuk lebih bersemangat dalam melakukan sesuatu perkara. Tiada perkara mudah dalam hidup. Semuanya memerlukan usaha dan pengorbanan untuk sedikit kejayaan.

Setiap pembeli ebook ini akan mendapat Software Terjemahan Al Quran.

Terima kasih kepada Saudara Naem kerana memberi peluang untuk saya mengulas ebook ini.

Terima kasih.

0 ulasan: